Dans-terapie cu Maria Sangiorgi

În aprilie anul acesta, am găzduit împreună cu Flavia Cardaș un eveniment susținut de Maria Sangiorgi, un om plin de resurse, uns cu toate ingredientele necesare unui dansterapeut dedicat: creativitate, profunzime, dragoste imbatabilă față de oameni, umor fin, spirit liber și stil sănătos de viață. Workshopul „Căi de A Fi și A Vedea: Psihoterapia prin Dans şi Mişcare în lucrul cu populații diverse” a fost foarte bine primit de public, iar întâlnirea cu Maria a fost o experiență pe cinste nu doar pentru participanții la workshop, ci și pentru mine și Flavia, care am petrecut alături de ea câteva zile pline de discuții profunde, dar și de istorisiri amuzante. Cum întâlnirea cu Maria a fost deosebită, am stabilit încă de pe atunci să o repetăm. 🙂 Așadar, am invitat-o din nou la București. Vine în septembrie, în săptămâna 4-10. Revenim cu detalii în curând.

Până atunci, vă invităm să citiți câteva feedbackuri și să salvați data în calendarul vostru de evenimente de neratat, de workshopuri menite să vă pună în contact cu voi înșivă, să vă ajute să descoperiți calea către adevărul vostru interior.

Către tine e, fără îndoială, drumul!

Rămâneți aproape!

„Prima dată am întâlnit-o pe Maria la Conferința de Terapie prin Dans și Mișcare, în Milano. Ne-am conectat foarte ușor pentru că avem pasiuni comune și pentru că Maria este o persoană foarte deschisă și într-adevăr iubitoare de oameni. În timpul conversației am simțit să o invit să ne împărtășească din experiența sa vastă în dansterapie. A acceptat cu mare bucurie și așa a ajuns în aprilie în România.

Am avut ocazia sa petrec mai mult timp cu Maria, ceea ce mi-a întărit convingerea că este un profesionist desăvârșit și o persoană specială. 

Workshopul pe care l-am organizat împreună cu Sorina Dumitrache mi-a oferit oportunitatea să experimentez o viziune inedită a terapiei prin dans și mișcare – a fost o îngemănare a dansului cu experiențe terapeutice corporale ce își au rădăcinile în diverse abordări precum metoda Alexander, Embodied Bellydance, Authentic Movement, Anatomie creativă, Respirație conștienta. Maria este și un bun pedagog – ne-a ghidat prin experiențe corporale susținute de o bază teoretică bine pusă la punct. În urma acestui workshop, mi s-a aprins dorința de a cunoaște în profunzime anatomia umană, de a fi mai conștientă de efectele mișcării asupra stării mele mentale și emoționale și de a acorda atenție inclusiv alimentației. Maria ne-a împărtășit inclusiv detalii legate de stilul său de viață și de impactul pe care îl are acesta asupra corpului, emoțiilor și mentalului. Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit a fost modul inedit al Mariei de a îmbina informațiile teoretice cu experiențele corporale.

Pentru mine, acest workshop a fost precum o poartă spre o altă lume a terapiei prin dans și mișcare – o lume plină de intuiție, deschidere, răbdare, entuziasm, comuniune.

Pe această cale, doresc să îi mulțumesc Mariei și să o invit să ne însoțească în drumul nostru către a aduce terapia prin dans și mișcare mai aproape de comunitatea românească.” (Psihoterapeut Flavia Cardaș)

„Mulțumiri și recunoștință Mariei și vouă, organizatorilor. A fost grozav să experimentez dansul cu corpul, cu mintea și cu emoțiile în același timp. Să conștientizez dansul ca punte, ca element de legătură, ca un subtil țesut conjunctiv între lumea interioară și cea exterioară, între Sine și mine, între mine și martor, între cerc și centru. Să simt dansul ca și cum aș citi o poveste a trupului, poveste ilustrată cu desene care arată locurile în care e prins de trup. Dansul ca posibilitate de a oferi privirii trupul în aspectul său cel mai expresiv.” (Psihoterapeut J.C.)

„Jucăuș. Mișcător. Profund până la lacrimi și energizant. Mă simt mai vie.”

 „Am descoperit în numai două zile noi căi de a fi și de a vedea. Uimitor! Mulțumesc!”

 „Un workshop care m-a ajutat să realizez cât de important este contactul cu propriul corp și câte experiențe înmagazinează acesta. Participarea la astfel de workshopuri ar trebui să fie a must  pentru toți cei care vor să experimenteze adevărata cunoaștere de sine. Cu tot corpul.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s