Corp, traumă, vindecare. Diagnoză și intervenție psihoterapeutică

Volumul Corp, trauma, vindecare. Diagnoza si interventie psihoterapeutica s-a nascut ca urmare a preocuparilor actuale din domeniul psihoterapiei, studiului si interventiei in trauma psihica, a teoriilor atasamentului si a legaturii indubitabile minte-corp-emotii in asistarea oamenilor in suferinta. Prin lucrarea de fata invitam cititorul intr-o calatorie in vastul teritoriu al psiho-corporalitatii, prin oferirea de informatii de actualitate din acest domeniu, studii de caz si cercetari avand la baza interventii psihoterapeutice prin tehnici expresiv-creative si psiho-corporale in maniera experientiala, exercitii de lectura si constientizare corporala, de explorare a universului psiho-somatic, de descifrare a simbolisticii metaforei corporale si reincorporare a sensului exprimat prin simptom s.a.

La volum au participat specialisti din domeniile psihologie, psihoterapie, arta si neurostiinte aplicate, cu experienta in practica privata de consiliere si psihoterapie, in formarea si supervizarea profesionala a psihoterapeutilor, cadre didactice universitare: Florin Vancea, Carmen-Maria Mecu, Madalina Voicu, Gabriela Marc, Olivia Mocanu, Lucian Alecu, Naiana Vatavu, Camelia Chetu, Flavia Dorelia Cardas, Gina Ilie, Alexandra Mitroi, Suzanne Henwood, Grant Soosalu, Jeanina Cirstoiu, Daniel A. Petre.

Dedicam acest volum tuturor profesionistilor din domeniile asistarii umanului, tuturor celor interesati de bogatia contactului uman incarcat de autenticitate, profunzime si sens, tuturor colegilor nostri pentru care meseria de psihoterapeut este, dincolo de profesie, un dar, o arta si o binecuvantare. – Sorina Daniela Dumitrache, coordonatorul volumului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s