Workshop: Mișcare autentică – Poveștile corpului

“Corpul este expresia fizică a personalității, iar mișcarea este personalitatea adusă la suprafață.” – Mary Starks Whitehouse

Dragi psihologi, psihoterapeuți, asistenți sociali, medici, pedagogi,

Vă așteptăm cu drag la workshopul:

”Descoperirea și celebrarea conștientă a poveștilor corporale  prin Mișcare Autentică”

susținut de dans-terapeut Maria Sangiorni la București în weekend-ul 9-10 septembrie 2017.

Mai jos aveți descrierea workshopului, formatorului și detalii privind modalitatea de înscriere.

DESCRIEREA WORKSHOPULUI:

În starea de liniște activă a corpului, a asculta simțurile, senzațiile, sentimentele, gândurile, emoțiile este o experiență ce are potențialul să te aducă într-un spațiu al autenticității.

Caracteristica esențială a acestei metode pe care o vom explora în cadrul workshopului este mișcarea într-un spațiu mindful, conștientizat cu tot corpul, permițându-i sinelui să se releve, să se miște și să fie mișcat din străfundurile încărcate de puritate ale existenței noastre. Acest act de aducere la suprafață a cunoașterii de sine poate fi un catalizator al clarității, al înțelegerii și al libertății.

În actul Mișcării Autentice, o persoană are ca martor o altă persoană. Cel care se mișcă/dansează transmite martorului povești pe care acesta, la rândul lui, le poate experimenta în propriul corp. În timp ce martorul îl observă și conține pe celălalt, este în același timp martor interior al propriei experiențe somatice și mentale.

Pe parcursul acestui atelier de două zile, participanții vor avea ocazia să experimenteze diverse forme de lucru specifice Mișcării Autentice în diade, grupuri mici și cercul mare, exerciții pe care la rândul lor le pot utiliza în propria practică de specialitate.

În cadrul acestui workshop se va pune accent pe hrănirea și dezvoltarea martorului interior plin de compasiune, atât din perspectiva celui care se mișcă/se lasă văzut, cât și a celui care asistă. Prin învățarea experiențială, ne vom însuși modul de comunicare specific mișcării autentice, respectiv acela de a fi prezenți ”aici și acum”.

După fiecare proces, va exista un timp alocat pentru împărtășire și reflecție la problematicile și experiențele individuale și de grup.

Mișcarea Autentică este o practică de mișcare expresivă și de improvizație care oferă posibilitatea unui grup de participanți de a accesa un mod de exprimare a libertății corporale. A fost inițiată de Mary Starks Whitehouse în anii 1950, ca “mișcare în profunzime”.

“Mișcarea Autentică creează un spațiu pentru emergența/apariția unui proces prin intermediul mișcării spontane. Ca practică, este o punte de legătură între multe tradiții: terapie și meditație, proces individual și de grup, ritual și improvizație. Mișcarea Autentică oferă posibilitatea de a dezvolta o conștientizare profundă conectată la propriile simțuri. Autenticitatea nu este un obiectiv de atins, ci mai degrabă un proces constant de devenire”. (Roz Carroll)

Nu există nicio îndoială că, indiferent de linia de formare în consiliere/psihoterapie, exersarea și asimilarea practicii Mișcării Autentice va îmbogăți aria competențelor voastre profesionale și capacitatea de a vedea și a fi văzut.

DESCRIEREA FACILITATORULUI:

Maria Sangiorgi este dans-terapeut cu multiple calificări şi creatoarea tehnicii Embodied Bellydance™. Născută şi educată în Australia, Maria îmbină talentul cu ani de experienţă în domeniul artelor creative ca terapeut de dans şi mişcare în Italia. Cu o experiență profesională în terapie prin dans și mișcare de peste 20 de ani, Maria facilitează și sesiuni de dezvoltare personală, utilizând, printre altele și dansul transformativ ca mijloc terapeutic. În practica privată utilizează tehnici combinate din psihoterapie corporală, psihoterapie prin dans, artă, masaj, voce, sunet, consiliere şi mişcare autentică.

Mai multe lucruri despre Maria puteți citit în acest interviu: https://catretine.com/2017/03/10/interviu-cu-dans-terapeut-maria-sangiorgi/

PERIOADA DE ÎNSCRIERE: 14 – 31 august

DETALII PRIVIND ÎNSCRIEREA:
Pentru înscrieri și alte informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: catretinepsi@gmail.com.
Pentru a participa la acest workshop vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la aceeași adresă, cu numele dvs, profesia, CNP și datele de facturare.

Ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății.

Numărul de locuri este limitat.

PROGRAM:
Sâmbătă și Duminică: 10:00-18:00

LOCAȚIA va fi anunțată ulterior celor înscriși.

Vă așteptăm cu drag!

***

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s