Tulburările de personalitate – în clinică și cotidian

Descriere

Subiectul tulburărilor de personalitate (TP) a stârnit dintotdeauna un interes crescut atât în rândul specialiștilor din domeniul socio-uman, cât și în rândul publicului larg.
Motivația elaborării acestei lucrări are la bază necesitatea unui manual accesibil studenților, a unui ghid practic pentru psihologi, consilieri, psihoterapeuți și asistenți sociali.
Un obiectiv important al lucrării este familiarizarea studenților cu această problematică des întâlnită în mediul clinic și în cel social, dar și adaptarea specialiștilor la terminologia modernă, la metodele de diagnoză și intervenție actuale.
Pornind de la istoric și trecând în revistă diferitele clasificări și tipologii realizate de-a lungul vremii, lucrarea se concentrează pe descrierea generală a tulburărilor de personalitate, pe evidențierea fațetelor diferitelor comportamente specifice persoanelor cu TP, pe enunțarea criteriilor de diagnostic, pe identificarea cauzelor și a modalităților de intervenție și suport.
În cadrul fiecărui capitol sunt prezentate studii de caz ilustrative și, de asemenea, se face referire şi la alte patologii individuale, interpersonale sau sociale cu care interferează tulburările de personalitate. (Autoarea)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s