Workshop: Embodied Bellydance cu Maria Sangiorgi

”Universul se descoperă în corp, care este oglinda și creația sa.” – Octavio Paz

Vă așteptăm cu drag la workshopul:

Introducere în tehnica ”Embodied Bellydance”, susținut de dans-terapeut Maria Sangiorni la București în data de 7 septembrie 2017.

Mai jos aveți descrierea workshopului, facilitatorului și detalii privind modalitatea de înscriere.

DESCRIEREA WORKSHOPULUI:

”Tehnica Embodied Bellydance® (Bellydance conștient) mi s-a relevat în călătoria mea de la  formele de dans traditional egitean spre formele folclorice ale dansului oriental – Sha’abi și Folc urban – Baladi. La jumătatea anilor 90 am participat la un grup de cercetare fundamentată somatic, care s-a întâlnit săptămânal, timp de 7 ani. Împreună am explorat Tehnica Alexander, Centrarea Corp-Minte (Body Mind Centring), Ideokenisis, Mișcare Autentică, Tehnica Feldenkrais ș.a.

Tehnica Embodied Bellydance® (Bellydance conștient) cultivă conștiența somatică. Oricine poate fi inițiat în această tehnică deoarece oferă o călătorie prin anatomia și fiziologia dansului, într-o manieră experiențială, meditativă și conștientă, provocându-te să își acorzi timp pentru implicarea în conștiența celulară pentru a înțelege mișcarea dintr-o perspectivă evoluționistă, începând cu o conștiență profundă a structurii osoase, a sistemului de fluide și a celui organic ca surse primordiale ale mișcării.

Fluiditatea în Embodied Bellydance®:

Apa este magnetică. Suntem ființe magnetice, atrase și respinse de tot ce ne înconjoară – suntem 70% apă (cel puțin). Bellydance este un nucleu într-un val de mișcare, ce călătorește prin întregul sistem corporal interconectat  și comunică în special prin țesutul conectiv. Se mișcă precum un tsunami – o clipocire subtilă devine un val imens, un Continum și trezește un răspuns preverbal, primordial și organic, exprimat și conținut prin dans.

În cadrul acestui workshop de 4 ore, vom explora împreună fundamentele tehnicii Embodied bellydance® prin metode somatice de conștientizare a mișcării.

Alătură-te pentru a simți frumusețea acestui dans antic și pentru a experimenta un potențial proces de transformare corporală, mentală și emoțională.”

Maria Sangiorgi

DESCRIEREA FACILITATORULUI:

Maria Sangiorgi este dans-terapeut cu multiple calificări şi creatoarea tehnicii Embodied Bellydance™. Printre specializările sale se numără artele. Născută şi educată în Australia, Maria îmbină talentul cu ani de experienţă în domeniul artelor creative ca terapeut de dans şi mişcare în Italia. Cu o experiență profesională în terapie prin dans și mișcare de peste 20 de ani, Maria facilitează și sesiuni de dezvoltare personală, utilizând, printre altele și dansul transformativ ca mijloc terapeutic. În practica privată utilizează tehnici combinate din psihoterapie corporală, psihoterapie prin dans, artă, voce, sunet, consiliere şi mişcare autentică. De curând, Maria a început să formeze și alți profesioniști în metoda Embodied Bellydance™ în Sapporo, Japonia.

Mai multe lucruri despre Maria puteți citit în acest interviu: https://catretine.com/2017/03/10/interviu-cu-dans-terapeut-maria-sangiorgi/

PERIOADA DE ÎNSCRIERE: 7-31 august

ÎNSCRIERE:
Pentru înscrieri și alte informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: catretinepsi@gmail.com.
Pentru a participa la acest workshop vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la aceeași adresă, cu numele dvs, profesia, CNP și datele de facturare.

 

Ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății.

Numărul de locuri este limitat.

PROGRAM:
Joi: 17:00-21:00 (4h)

LOCAȚIA va fi anunțată ulterior celor înscriși.

Vă așteptăm cu drag!

***

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s