Despre dragostea de oameni la Facultatea de Asistență Socială #ilovesas

Sudenții de la Asistență Socială sunt realmente deosebiți. Mă simt norocoasă de fiecare dată când intru în contact cu ei, când sunt în mijlocul lor. Am învățat multe din relația cu ei. Sunt buni, iubitori și realmente interesați de ceilalți, de binele social. Sunt profund umani și maturi, dar cu o inocență bine conservată. Și o energie vitală fantastică, pe care am provocat-o de fiecare dată în cadrul seminarelor de autocunoaștere, dezvoltare personală și profesională.

Cred că cea mai valoroasă descoperire pe care ți-o oferă contactul cu zona dezvoltării personale este aceea de a fi mai bun. Mai bun în adâncul tău, cu tine. Mai bun în afara ta. Profund uman. Conținător. Flexibil și adaptabil. Recunoscător. Și asta învățăm în cadrul laboratorului de „ Autocunoaștere, Optimizare Personală și Profesională a Asistenților Sociali”. Am exersat aici dragostea de sine, sentimentul (auto)acceptării necondiționate, ne-am dezvoltat inteligența emoțională, creativitatea și am hoinărit prin cotloane nebănuite ale ființei noastre pentru a intra în contact cu nevoile noastre profunde, cu resursele noastre, pentru a învăța să ne înțelegem mai bine pe noi și pe ceilalți, pe cei pe care asistenții sociali îi însoțesc, îi asistă.

Film, muzică, teatru, desen, povești și alte exerciții experiențiale pentru optimizarea personală și profesioală a asistenților sociali. Totul în cadrul laboratorului de autocunoaștere.

Devoțiune, creativitate, vitalitate, gratitudine, iubire față de profesie și oameni. Totul la SAS.

Nu pot reda în cuvinte cum m-am simțit la seminarele de autocunoaștere. Cum ne-am simțit. Ca să înțelegeţi ce-am trăit, și, parafrazând o studentă, gândiți-vă la un lucru care vă place mult, mult, mult și cum vă simțiți în relație cu acesta… Ei, trăirea asta am experimentat-o noi. Și nu o dată, de două ori… Cam de… fiecare dată. N-a fost mereu ușor. A fost și greu. Însă ne-am dat voie, prin exercițiile experiențiale, să fim deopotrivă scenariști, regizori și… actori ai propriei vieți! După voia inimii. Așa cum ne place și avem nevoie. Concret, am fost noi înșine de fiecare dată, față-n-față cu limitele noastre provocate și cu resursele noastre ce au ieșit la suprafață cu emoție, energie pozitivă și talent nebănuit. Plus iubire. Multă. Și recunoștință.

#autocunoaștere #dezvoltare personală #sas #love #people #amazingstudents

Psih. Dr. Sorina Daniela Dumitrache

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s