Cod roșu de suferință – ger în suflet

Trecem deseori pe lângă ei fără să ne întrebăm ce anume i-a adus în stradă, care sunt marile încercări pe care viața li le-a lansat trimițându-i afară din casă.

Uneori ne simțim deranjanți de ei, alteori ne gândim că suntem niște norocoși cu viețile noastre așezate și ne plângem că îndurăm frigul când fumăm o țigară la ieșirea dintr-o cafenea. Alte dăți le întindem mâna sau chiar… o mână de ajutor… fără să ne închipuim poate că, dincolo de temperaturile de -16 grade sau mai puțin, sunt nevoiți să facă față și gerului din suflet, durerii… Sunt zile când îi privim cu consternație… alteori trecem pe lângă ei indiferenți pentru că sunt clipe când dramele noastre par cele mai mari… Deși stăm bine-mersi la căldură. Alteori ne doare. Întindem mâna… le zâmbim.

Întinde o mână de ajutor! Putem face mai mult.

Fii altfel și fă diferența pe unde treci!

Nu rămâne indiferent! Indiferența e cumplită. Mai cumplită decât gerul.

Echipa Carusel, împreună cu studenții voluntari, are grijă de cei fără adăpost, oferindu-le serviciile cu dedicare, căldură și implicare până-n măduva oaselor, acolo unde simți cel mai puternic frigul.

Serviciile disponibile în Adăpostul ODESA, situat în strada General Christian Tell nr. 21, Sector 1, București, constau în asistență medicală primară, duș, pijama de schimb, cină și mic dejun, ceai fierbinte, pat în camere de 4 – 8 persoane și, uneori, activități de socializare.

Adăpostul de noapte funcționează până la data de 28 februarie 2017, în fiecare seară, între orele 19:00 și 08:00, având o capacitate de maximum 50 de locuri. Pentru informații și alte detalii, puteți suna la numărul de telefon 0744 552 014.

Mai multe informații despre Carusel găsiți aici: http://carusel.org

 

Psih. Dr. Sorina Daniela Dumitrache

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s