NOU ÎN ROMÂNIA!!!! PROGRAM FORMATIV ÎN ”PSIHOTERAPIE CORPORALĂ – STUDIU AVANSAT PENTRU PSIHOTERAPEUȚI”

„Întâi de toate terapia este despre descoperire.  Este despre cine ești tu cu adevărat și despre atitudinile tale emoționale cele mai profunde. Nu este vorba despre cine crezi că ești. Nu este o  părere… Este vorba despre cine ești tu în interiorul inimii tale. Aceasta este savoarea psihoterapiei.” Ron Kurtz, Fondator Hakomi

DESCRIEREA TRAININGULUI:

Acest curs experiențial este destinat psihoterapeuților care vor să cunoască mai multe lucruri despre psihoterapia corporală și care intenționează să introducă, în metoda lor psihoterapeutică de lucru, atitudinea de înțelegere rezonantă a corpului și a nucleului interior. Aceste module pot fi, de asemenea, utile în aprofundarea propriilor experiențe interioare. Obiectivul psihoterapiei corporale poate fi descris ca o cale către propriul nucleu interior. Pe drum se pot întâlni experiențe dureroase sau pline de fericire, dar această călătorie încurajează trăirea sentimentului de iubire, sensibilității și autonomiei. Primul atelier debutează cu bazele psihoterapiei corporale: Respirație, Energie, emoții, rezonanță și memoria corpului. De asemenea, vom folosi teme de viață speciale precum „copilul interior” și „umbră și lumină” pentru a prezenta diferite metode de lucru centrate pe corp ca o cale către autoexplorare. În drumul spre nucleul interior se întâlnesc multe problematici cu origini în viața prenatală, așadar cursul va cuprinde și un modul care să trateze acest aspect. Integrarea și înțelegerea sensului își vor face loc până la sfârșitul fiecărui weekend pentru fiecare participant. Aceste metode de lucru includ mișcare, atingere, voce, lucru corporal, respirație profundă, meditație, teatru, metode hipnotice și sistemice, lucrul cu parteneri, în grupuri mici și în ședințe individuale în cadrul grupului. Fiecare atelier cuprinde dezvoltare personală, teorie, lecții și demonstrații de folosire a acestor metode. Se vor furniza fișe cu suportul de curs astfel încât participanții să aibă posibilitatea să citească și să învețe mai multe despre acest subiect în intervalul de timp dintre ateliere. În această perioadă, efectul cursului ar fi mult mai intens dacă participanții s-ar întâlni în grupuri mici să exerseze și să discute despre întrebările pe care le au cu privire la teorie. La ultimul atelier ne vom concentra pe lucrul cu clienții participanților, iar cursanții vor avea o privire de ansamblu despre cum se poate folosi supervizarea prin rezonanța cu corpul.

DESCRIEREA FACILITATORILOR:

PROF. UNIV. DR. AMARA RENATE ECKERT este cadru didactic la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Darmstadt, Germania, Preşedinte al Senatului Universităţii din Darmstadt; competențe în Gestalt terapie, psihoterapii corporale, psihologie pre- și perinatală
și programare neurolingvistică.

PROF. GERHARD FICHTNER, studiu şi experienţă în psihoterapie corporală, Shiatsu și presopunctură. Docent în echipa de cadre didactice a Academiei Germane pentru psihomotrică începând din 1989. Coordonarea trainingului „terapie prin conştientizarea simţurilor (SET)” – în Institutul IBP, Winterthur/ CH.

NUMĂR DE ORE: programul are 160 de ore de formare continuă (8 întâlniri a câte 20 de ore)

PERIOADA DE DESFĂȘURARE: octombrie 2016 – decembrie 2017

PARTICIPANȚI: Programul este adresat doar psihoterapeuților și consilierilor.

CREDITARE: la sfârșitul trainingului se vor oferi credite de formare profesională continuă.

MODULE:

 1. Corpul, respirația și energia
 2. Lucrul cu Copilul Interior
 3. Deschiderea inimii, conexiune și atingere
 4. Umbra se întâlnește cu Lumina
 5. Dialogul corporal
 6. Lucrul cu energiile sexuale
 7. Lucrul corporal pre- și perinatal
 8. Supervizare: Lucrul cu psihoterapia corporală bazată pe mindfulness

Vă rugăm să rețineți faptul că acesta este un program integral de formare iar înscrierea implică participarea la toate modulele. Nu se acceptă participarea doar la anumite întâlniri.

DATELE ÎNTÂLNIRILOR:

 • 30 septembrie – 2octombrie 2016
 • 2-4 decembrie 2016
 • 17-19 martie 2017
 • 28-30 aprilie 2017
 • 9-11 iunie 2017
 • 28-30 iulie 2017
 • 15-17 septembrie 2017
 • 3-5 noiembrie 2017

PROGRAM: Modulele se vor desfășura în weekend (8 weekenduri a câte 20 de ore (vineri – 4 ore, interval orar 17:00 – 21:00; sâmbătă – 8 ore, interval orar 10:00 – 18:00; duminică – 8 ore, interval orar 10:00-18:00).

NUMĂR DE LOCURI: maxim 20 persoane

ÎNSCRIERE. Actele necesare pentru înscriere sunt următoarele:

  • certificatul de consilier/psihoterapeut – copie xerox
  • diploma de licență și foaia matricola – copii xerox
  • copie xerox dupa buletin / carte de identitate,
  • copie xerox dupa certificatul de naștere,
  • copie xerox dupa certificatul de căsătorie (dupa caz),
  • adeverință medicală,
  • Curriculum Vitae,
  • Copiile nu trebuie legalizate, se aduce originalul, pentru autentificare.

CONDIȚII DE ADMITERE LA CURS:

 • Dosarul complet cu actele de mai sus și
 • INTERVIU motivațional

ÎNSCRIERILE SE DESFĂȘOARA ÎN PERIOADA 5-20 SEPTEMBRIE 2016. Pentru înscrieri și informații suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa de e-mail: catretinepsi@gmail.com.

VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI ÎN PREALABIL PE E-MAIL PT A VĂ PROGRAMA LA INTERVIU.

Ocuparea locurilor se face în ordinea înscririlor. Confirmarea locurilor se face în ordinea achitării taxei de participare.

LOCAȚIA: București. Adresa exactă va fi anunțată ulterior pe mail celor înscriși.

Vă aștepăm cu inima deschisă!  🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s