recenzie – Compendiu de fobii

Recenzie

Teama, una dintre emoțiile cele mai intense care sălășluiește în interiorul uman, se poate manifesta în cele mai insolite forme. Alături de fobiile deja consacrate, precum agorafobia (teama de spații aglomerate) sau acrofobia (teama de înălțime) sunt abordate și frici neobișnuite, stranii, aproape greu de imaginat, cum ar fi agalmatoremafobia (teama ca statuile să nu vorbească), psihofobia (teama de gânduri, idei), soteriofobia (teama de dependența de ceilalți) sau malaxofobia (teama de jocurile erotice). Astfel, cei interesați de universul deseori șocant al fricii au la dispoziție primul și unicul studiu exhaustiv de acest gen din România.

Un inhibitor puternic al entuziasmului, al libertății de acțiune, de mișcare, al plăcerii de a trăi, frica generează sentimente acute de neajutorare și stări obsesionale. În scopul reducerii sau înlăturării acestei emoții dezagreabile, studiul de față poate fi utilizat ca un instrument eficient de identificare și tratare a fobiilor.

(recenzie realizată de Violeta Pavelescu)

http://www.sper.ro/editura/autori/sorina-daniela-dumitrache/compendiu-de-fobii-laurentiu-mitrofan-sorina-daniela-dumitrache-detail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s