LIBERI ÎN MIȘCAREA VIEŢII – experiența celor 5Ritmuri

În acest weekend am redescoperit libertatea şi armonia lui „A Fi” la workshopul „Mişcarea Vieţii – dansul celor 5Ritmuri”, pe care l-am organizat împreună cu Institutul SPER şi Jo Hardy, la Bucureşti.

Le sunt recunoscătoare celor prezenţi şi mă bucur că am putut crea împreună un spaţiu în care să ne simţim cu toţii puţin mai vii, mai relaxaţi, fluizi, mai iubitori în relaţie cu noi înşine şi cu ceilalţi. Vă mulţumesc pentru încredere şi curaj, întrucât ştiu că pentru unii dintre voi acest workshop a fost o adevărată provocare, pentru căldura şi blândeţea cu care am reuşit să construim un grup unitar şi conţinător.

Aşa cum ştiţi, călătoria continuă, la fel şi dansul, dansul vieţii, dincolo de podeaua primitoare a spaţiului în care ne-am întâlnit trei zile la rând, zile care au trecut, dar care ne-au adus mai aproape de noi şi de ceea ce este important pentru fiecare dintre cei prezenţi, dansatori angajaţi în fascinantul dans al vieţii, cu umbrele lui răvăşitoare şi luminile sale armonioase, creatoare, transformatoare.

În acest weekend, am trăit împreună curgerea, am dat forţă mişcărilor calculate, ferme, am luat contact cu puterea eliberatoare a haosului, am celebrat lirismul experienţelor noastre, liniştea şi echilibrul, am redescoperit libertatea de a fi cu adevărat, exact aşa cum suntem, cu paşii noştri mici şi mari, cu mişcările noastre simple sau laborioase, cu grimase sau zâmbete, cu setea noastră şi curajul de a o domoli, cu temerile, visurile noastre şi puterea de a le urma, de a ne urma. Ne-am reîntâlnit cu noi înşine, exact aşa cum suntem.

Am (re)intrat în contact cu armonia şi poezia corpului care a trezit la viaţă cuvintele. Iată glasul catharsisului, al experienţei vindecătoare şi eliberatoare prin cele 5Ritmuri, valuri de iubire, înţelepciune şi recunoştinţă în MIȘCAREA VIEȚII:

„Dansul… întotdeauna surprinzător. Ce va urma? Nu ştiu, dar primesc, orice ar fi! Orice ar veni, sunt pregătit. Pentru că acesta sunt eu. Nu trebuie să mă pregătesc pentru nimic. Fac exact ceea ce sunt acum. Nu pot fi decât ceea ce dansez. Dansul meu sunt eu însămi (…) (I.)”

***

”corpul e o mașină

vie

o dansează imponderabilul

tu

stai în centru

lași povestea să umple spațiul

vin dureri frici harpii

privește-te liber de la naștere spre moarte

celulele deschid urechi imense

asculți muzica dincolo de muzică

și simți cum te mișcă un zeu

prins

în ritmurile vieții”

(Carmen Maria Mecu, formator, psihoterapeut experienţialist)

***

„Azi, dansând delicat… sau nebun…

m-am văzut privindu-te,
m-am auzit ascultându-te,
m-am priceput înţelegându-te,
m-am conţinut susţinându-te,
m-am afirmat confirmându-te,
m-am găsit căutându-te,
m-am mângâiat atingându-te,
am ştiut că mă vindec salvându-te,
am simţit că mă iubesc adorându-te.

Mulţumesc.”

(Laura Panzan, consilier experienţialist)

***

„Au fost trei zile de emoţii, eliberare, lumini, umbre, linişte, curcubeie în suflet. Dansul mi-a deschis inima!” (I.I.)

***

„Un weekend de transformare, eliberare şi o călătorie către ceea ce sunt cu adevărat. Dansul mă renaşte şi-mi aduce la lumină unicitatea. Mulţumesc pentru această oportunitate de a fi împreună în călătoria mea!” (I.I.I.)

***

„Un workshop foarte interesant, incitant. O tehnică complexă în simplitatea ei, perfect elaborată. Un prilej de dezvoltare personală şi de perfecţionare ca psihoterapeut.” (I.I.I.a)

***

Închei prin a vă reaminti că nimic nu e mai frumos decât să te trăieşti pe tine exact aşa cum eşti, să te laşi liber în mişcarea vieţii.

Dans fluid şi armonios tuturor!

 

Psih. Dr. Sorina Daniela Dumitrache

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s