Dansul vieții după acordurile tale – cele 5Ritmuri –

Am întâlnit-jo hardyo pe Jo anul trecut, când am participat la primul workshop de 5ritmuri. M-a fascinat încă din primele clipe această metodă realmente terapeutică, care m-a ajutat să descopăr fațete neînchipuite ale trupului și ale minții mele, care au devenit mult mai libere și curgătoare după cele două zile și jumătate de dans conștient sub ghidajul minunatei maestre Jo Hardy.

În timp ce îmi coregrafiam propria-mi artă de a mă lăsa cât mai liberă în mișcare și emoție, mi-am dat seama că ar fi minunat dacă ar benefica cât mai mulți oameni de profesionalismul lui Jo, atât cei care vor să se dezvolte profesional (specialiști în psihoterapie, consiliere, dezvoltare personală ș.a.), cât și cei care vor să se dezvolte personal. Așa că, la invitația mea, revine în București în luna iunie și susține în cadrul Institutului SPER, în perioada 17-19 iunie, la București, workshopul MIȘCAREA VIEȚII – dansul celor 5Ritmuri (un weekend de dans conștient).

NoImageEventMetoda celor 5ritmuri a fost creată de Gabrielle Roth și este o formă de meditație în mișcare, o cale magnifică de a te conecta cu adevărat la tot ceea ce sălășluiește înăuntrul făpturii tale, la tine, la viața ta.

Cele 5ritmuri (flowing, staccato, chaos, lyrical şi stillness – curgere, staccato, haos, liric și liniște) – sunt ritmurile vieții noastre, pe care le trăim mai mult sau puțin conștienți. Terapia prin dans și mișcare este cea mai bună cale de autodescoperire și mai ales de dezvoltare personală, iar această metodă, a celor 5ritmuri, te ajută să te înțelegi fără să fie nevoie de cuvinte, te reașază în corpul tău și te învață mișcări nebănuite, fluide, care topesc granițe și bariere și te recompun într-un lirism vindecător.

În cadrul acestui workshop, obiectivul principal este acela de a deprinde arta de a-ți asculta propriul corp, de a te conecta la înțelepciunea lui și a te lăsa purtat de ritmurile din adâncurile ființei tale, dând glas propriului sonet interior.

Prin dans conștient vei avea acces la o călătorie profundă, spirituală către tine însuți, și sub ghidaj vei avea șansa de a renunța la patternuri vechi și de a-ți reînnoi făptura cu noi ritmuri, care-ți vor reda bucuria și libertatea de a fi. Dansul conștient și terapeutic oferit de cele 5ritmuri te va ajuta să lași la suprafață tensiunea, stresul, blocajele, suferințele, durerile, temerile, pentru a putea să creezi  ritmuri proaspete și să dai viață, odată cu mișcări nebănuite, libertății, grației, autenticității, puterii de exprimare, capacității de a te asculta și de a te face auzit. home_slider_4Metoda celor 5ritmuri îți va deschide inima și mintea, te va ajută să comunici autentic, să-ți explorezi și depășești limitele, să capeți mai multă libertate și să-ți îmbogățești coregrafia vieții într-un mod sănătos și fericit.

Dansul celor 5ritmuri este o experiență accesibilă oricui dorește să se dezvolte personal și să capete mai multă grație în exprimarea corporală, emoțională și psihologică.

Acestea fiind spuse, aveți grijă de corpul și de sufletul vostru! 🙂

Ne vedem la workshop!

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe site-ul Institutului SPER: http://sper.ro/anunturi/anunturi-workshopuri/227-workshop-micarea-vieii-un-weekend-de-dans-contient-cele-5-ritmuri-17-19-iunie-bucureti

Sau pe pagina de Facebook a workshopului: https://www.facebook.com/events/791320967671054/.

Pentru mai multe informații despre Jo și munca ei, accesați materialul video de aici sau prezentarea realizată de Jo pentru publicul celei de-a șaptea ediţii a Conferinţei SPER, disponibilă în 3 părți –aiciaici și aici.

Orele parcurse în cadrul acestui workshop sunt recunoscute în vederea certificării la trainer 5Rhythms, dar și ca ore de formare profesională în cadrul Institutului SPER.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s